naar boven

Werkwijze

We werken bij Oostblok met een gestroomlijnd proces waar je tijdens alle stappen op de hoogte wordt gehouden, van pre- tot postproductie. Omdat elk project uniek is, zijn de stappen soms verschillend. En dat is maar goed ook, want alleen zo leidt het allemaal tot een uniek eindproduct. Maatwerk dus! Wat vaststaat is dat we na de briefing en een (goed) gesprek beginnen met het creatief proces en het maken van een concept.

Creatief proces

Wat we ook (maar) gaan maken, storytelling is de basis. We leggen een origineel concept neer en suggesties voor de juiste middelen: fotografie, video, huisstijl, campagne, website, animatie, live visuals, drukwerk, infographics, interpretive dance of (nee, én) muppets. Het kan allemaal! We hebben het allemaal in huis, en anders weten we de juiste personen voor de juiste klus te vinden.

Natuurlijk krijg jij de kans om ook ergens wat van te vinden. Als we een ‘go’ hebben, dan gaan we aan de slag met de productiefase. Voor een film of video maken we een outline (een ruwe verhaallijn), script en storyboard.

In het geval van een film, krijg je na het draaien altijd een eerste versie van de montage te zien. Daarna, tijdens postproductie, zetten we de puntjes op de i. Het proces ziet er voor het maken van een video ongeveer (maatwerk, zeiden we al) zo uit:

Overzichtelijk en transparant

Bij Oostblok werken we graag zo overzichtelijk mogelijk. Voor elkaar en voor jou. Dat betekent dat we werken met een creative manual, een projecthandleiding. Dat is een groeidocument waarin we alles bijhouden. Zo kan iedereen altijd zien wat is afgesproken en waar we op dat moment mee bezig zijn. Dat is best handig en transparant ja.

 • Wat we maken

 • icon
  Concept & Ontwerp

  Branding
  Webdesign
  Infographic
  Promotiemiddelen

  icon
  Film & Animatie

  Commercials
  Bedrijfsfilms
  Videoclips
  Trailers
  Aftermovies
  Explanimations

  icon
  Online & Offline

  Sounddesign
  Compositie
  Illustratie
  Fotografie