naar boven

De Wijk de Wereld – Oosterparkwijk

De Wijk de Wereld mocht deze keer op bezoek komen in de Oosterparkwijk. Een authentieke arbeidersbuurt die ondertussen omgevormd is naar een mooie mix tussen oude en nieuwe bewoners. Wederom mochten makers en bewoners van de wijk de schouwburg overnemen voor een geweldige voorstelling.
We mochten het prachtige lied van Swinder over deze wijk gebruiken voor de backdrop van onze videoclip van dit jaar. Hier hebben we weer een goed beeld kunnen geven van de wijk en alle verschillende mensen die hierin wonen.
Naast de makers hebben we dit keer ook de bewoners die mee doen weten te strikken om een interview te geven vanuit hun perspectief. Dit geeft een extra mooi beeld bij de uiteindelijke voorstelling en de bijdrage die ze allemaal hebben geleverd. Deze hele rits aan content werd zo ingezet voor de marketing van De Wijk de Wereld van dit jaar. Om zo naast de betrokken buurtbewoners, geïnteresseerden vanuit de hele stad te trekken naar de schouwburg.

Wijklied Wijk de Wereld Oosterpark – Swinder – Oosterpaark

De videoclip voor het nummer van Swinder was onderdeel van een activatieprogramma op social media.


 

Een kijkje in de keuken!

Dit jaar hebben we naast een aantal makers ook wat deelnemers in de spotlight gezet. Zo konden we vanuit verschillende perspectieven meekijken in het maakprocess.

 

De voorstelling in de schouwburg

De voorstellingen waar alle buurtbewoners weken aan hebben gewerkt worden elk jaar gepresenteerd in de stadschouwburg.

Aftermovie – Wijk de Wereld Oosterpark

Video recap van het event in de schouwburg