naar boven

Slachtvisite

Peergroup is een Fries theatergezelschap gespecialiseerd in locatie theater. Met regisseur Dirk Bruinsma, muzikant Douwe Dijkstra en actrice Gonca Karasu, maakten we een film over de evolutie van de vlees consumptie in Nederland. Met de slager als hoofdpersoon zeker geen klaaglied, maar een kritische blik over de uit de klauwen gewassen schaal van deze industrie en hoe we de toekomst in kunnen gaan.
Om de bezoekers heen hebben we een projectie gemaakt over de vier muren. In deze projectie vertellen we dit verhaal in animatie, illustratie en de beelden die we van Gonca filmden. We gaan van de situatie nu, terug naar de prehistory, en de tweede wereld oorlog. Hierna was het credo van Sikko Mansholt “Nooit meer Honger”. Dit leidde tot de enorme uitbreiding van deze industrie tot het hedendaagse apparaat.
Dit alles vertellen we terwijl midden in de zaal een varken wordt uitgebeend door een aantal ambachtelijke slagers. Hebben zij de oplossing?

Storyboard

Het verhaal van de voorstelling hebben we eerst in beeld gebracht met een storyboard.

 

Storyboard Slachtvisite

Het laatste avontuur van het eerste geslachte varkentje.


 

‘De vertelling is in feite één grote sociale aanklacht tegen de huidige consumptiemaatschappij en slaat de spijker op de kop als het om verstoorde verhouding tussen mens en (consumptie)dier gaat.

– Friesch Dagblad

 

Styleframes Slachtvisite

Het storyboard werd vervolgens uitgewerkt in een aantal styleframes voor we de productie in gingen.


 

Zaalfragmenten Slachtvisite

Impressie uit de zaal


 

Slachtvisite ‘Making of’

Making of proces – Video door Peergroup