naar boven

Slachtvisite 2023 – Veghel

In 2021 hebben samen met Peergroup een voorstelling gemaakt over de veranderende rol van de vleesproductie in Nederland. In de Molkfabryk in Burgum was de eerste uitvoering van deze voorstelling.  Als kijker sta je er middenin een 360 graden projectie, we nemen je mee van de baarmoeder van een varken via de kraamkamer in een varkensstal naar de ambachtelijke slagerij. Uiteindelijk neem je de lift naar het dak van de wereld en werp je een blik op de toekomst van ons voedsel.

De uitdaging voor deze volgende editie was om de rol van de verteller, vertolkt door Gonca Karasu , meer die an een digitale assistent te maken. Hiervoor doken we in onze skills in 3D vormgeving met de nieuwste technieken om deze performance zo goed mogelijk uit te laten komen. Hierdoor konden we uit de eerste live-action performance een meer geanimeerde versie van Gonca maken. Deze evolueert van digitaal naar menselijk. Deze manier van vertellen prikkelt nog meer het gesprek over de rol van deze industrie in onze samenleving.

 

“Wij zitten in een gigantische, onoverzichtelijke, niet-transparante voedselkringloop, waarbij ons eten vaak duizenden kilometers aflegt voor het op ons bord ligt.”