Klimaatadaptatie Groningen – Online Platform

Het jaar 2020 is internationaal het jaar van actie voor klimaatadaptatie. Op 25 januari 2021 kwamen tijdens de Climate Adaptation Summit (CAS) wereldleiders digitaal bij elkaar om zich te verbinden aan concrete acties rondom klimaatadaptatie. Als vestigingsplaatsen van het Global Center on Adaptation organiseerden zowel Groningen als Rotterdam in aanloop naar de Climate Adaptation Summit verschillende activiteiten waaronder een klimaatadaptatieweek, van 19 t/m 25 januari 2021.

Voor het Groningse onderdeel, voornamelijk gericht op de jongeren, moest in dit geval ook een oplossing gezocht worden ter vervanging van een fysiek festival. De ervaring die we op hadden gedaan door het NITEhotel te gebruiken voor de Noorderpoort Jaarprijs hebben wij een wereld gecreëerd waarin dit online festival een plek kreeg. In deze kleine versie van Groningen hebben we verschillende ruimtes gecreëerd gebaseerd op de plekken waar deze in het echt zouden plaats vinden.

Spaces

Voor het platform bouwden we een digitale interpretatie van de stad Groningen, inclusief ‘spaces’ van het Universiteitsgebouw, de Martinikerk, Forum Groningen, de Grote Markt, Boomhut en een playground.

Walkthrough Klimaatadaptatie Portal

Klein struintje.

Een wereld aan content

Op zijn drukst werden het forum, Martinikerk en alles daartussenin het toneel van 18 livestreams. Daarnaast was er nog een bak aan vantevoren opgenomen content te ontdekken in het platform. Door deze veelheid aan te ontdekken plekken heeft het bijna het gevoel gekregen dat je over een echt festival aan het slenteren was.

Wie naast deze content ook nog eens alle geitjes heeft weten te vinden heeft daadwerkelijk het platform binnenstebuiten weten te keren!

To bee or not to bee?

Binnen het platform wezen bijen je niet alleen de weg naar de hotspots, maar waren individuele bezoekers ook in dergelijke gestalte bij-een. HAHA.

Walkthrough Klimaatadaptatie Portal

Klein struintje.

Projectdata

Projectnaam

Opdrachtgever

Jaar

Product

Klimaatadaptatie Groningen – Online Platform
Gemeente Groningen
2020 - 2021
Online platform, video

Bekijk meer projecten:

Trailer: Witch Hunt

Trailer: Witch Hunt

In de theatervoorstelling Witch Hunt, een co-productie van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy en Roni, keert archologe Esther terug naar haar geboortedorp om onderzoek te doen naar een mysterieus graf. Wat volgt is een zoektocht naar de kracht en kennis van een...

Campagne: Wijk de Wereld 2020

Campagne: Wijk de Wereld 2020

De Wijk de Wereld is een project waarin theatermakers elk jaar neerstrijken in een wijk in Groningen, om vervolgens met de bewoners van deze wijk een aantal dagen de Stadsschouwburg te claimen om hun verhaal te vertellen. Door de Corona-maatregelen verliep De Wijk de...

Video: Axians – Onbegrensd werken

Video: Axians – Onbegrensd werken

Axians maakt verschillende applicaties om het werken op afstand te faciliteren. Naast het inrichten, denken ze mee aan de implementatie en ondersteunen ze bij problemen met deze diensten. In deze bedrijfsfilm, ingezet voor de arbeidsmarktcommunicatie laten we dit zien...

Wil je ook een feestje bouwen?