Klimaatadaptatie Groningen – Online Platform

Het jaar 2020 is internationaal het jaar van actie voor klimaatadaptatie. Op 25 januari 2021 kwamen tijdens de Climate Adaptation Summit (CAS) wereldleiders digitaal bij elkaar om zich te verbinden aan concrete acties rondom klimaatadaptatie. Als vestigingsplaatsen van het Global Center on Adaptation organiseerden zowel Groningen als Rotterdam in aanloop naar de Climate Adaptation Summit verschillende activiteiten waaronder een klimaatadaptatieweek, van 19 t/m 25 januari 2021.

Voor het Groningse onderdeel, voornamelijk gericht op de jongeren, moest in dit geval ook een oplossing gezocht worden ter vervanging van een fysiek festival. Gebruik makend van het online platform van het NITEHOTEL hebben wij een wereld gecreëerd waarin dit online festival een plek kreeg. In deze kleine versie van Groningen hebben we verschillende ruimtes gecreëerd gebaseerd op de plekken waar deze in het echt zouden plaats vinden.

Animatie

Film

Audio

Concept

spaceings

Voor het platform bouwden we een digitale interpretatie van de stad Groningen, inclusief ‘spaces’ van het Universiteitsgebouw, de Martinikerk, Forum Groningen, de Grote Markt, Boomhut en een playground.

Walkthrough Klimaatadaptatie Portal

Klein struintje.

Een wereld aan content

Op zijn drukst werden het forum, Martinikerk en alles daartussenin het toneel van 18 livestreams. Daarnaast was er nog een bak aan vantevoren opgenomen content te ontdekken in het platform. Door deze veelheid aan te ontdekken plekken heeft het bijna het gevoel gekregen dat je over een echt festival aan het slenteren was.

Wie naast deze content ook nog eens alle geitjes heeft weten te vinden heeft daadwerkelijk het platform binnenstebuiten weten te keren!

To bee or not to bee?

Binnen het platform wezen bijen je niet alleen de weg naar de hotspots, maar waren individuele bezoekers ook in dergelijke gestalte bij-een. HAHA.

Walkthrough Klimaatadaptatie Portal

Klein struintje.

Kunst op Straat prijs 2021

Kunst op Straat prijs 2021

Net als in 2021 waren we in 2021 van de partij om een videoreeks van de winnende werken uit de kunst op straat prijs te maken voor de Groningse organisatie Kunstpunt. Dit jaar stond de prijs in het teken van 'de ontmoeting', iedereen kon stemmen op zijn of haar...

Vitale vakantieparken

Vitale vakantieparken

Drenthe is dé vrijetijdsprovincie van Nederland. Het is dé plek om actief te ontspannen, te genieten en te ontdekken. Er zijn parken in Drenthe die excelleren, maar voor andere parken is het noodzaak om te transformeren naar een nieuw bestemmingsplan. Vitale...

Branding: Datanext Group

Branding: Datanext Group

Datanext is een organisatie die zoals de naam misschien al verklapt, veel doet met data. Het verzamelen en verrijken van deze data is hun core buisiness. Deze data worden onder meer gepast binnen marketing, retail en klantcontact centra. De initiele vraag was om een...

Wil je ook een feestje bouwen?