Klimaatadaptatie Groningen – Online Platform

Het jaar 2020 is internationaal het jaar van actie voor klimaatadaptatie. Op 25 januari 2021 kwamen tijdens de Climate Adaptation Summit (CAS) wereldleiders digitaal bij elkaar om zich te verbinden aan concrete acties rondom klimaatadaptatie. Als vestigingsplaatsen van het Global Center on Adaptation organiseerden zowel Groningen als Rotterdam in aanloop naar de Climate Adaptation Summit verschillende activiteiten waaronder een klimaatadaptatieweek, van 19 t/m 25 januari 2021.

Voor het Groningse onderdeel, voornamelijk gericht op de jongeren, moest in dit geval ook een oplossing gezocht worden ter vervanging van een fysiek festival. De ervaring die we op hadden gedaan door het NITEhotel te gebruiken voor de Noorderpoort Jaarprijs hebben wij een wereld gecreëerd waarin dit online festival een plek kreeg. In deze kleine versie van Groningen hebben we verschillende ruimtes gecreëerd gebaseerd op de plekken waar deze in het echt zouden plaats vinden.

Spaces

Voor het platform bouwden we een digitale interpretatie van de stad Groningen, inclusief ‘spaces’ van het Universiteitsgebouw, de Martinikerk, Forum Groningen, de Grote Markt, Boomhut en een playground.

Walkthrough Klimaatadaptatie Portal

Klein struintje.

Een wereld aan content

Op zijn drukst werden het forum, Martinikerk en alles daartussenin het toneel van 18 livestreams. Daarnaast was er nog een bak aan vantevoren opgenomen content te ontdekken in het platform. Door deze veelheid aan te ontdekken plekken heeft het bijna het gevoel gekregen dat je over een echt festival aan het slenteren was.

Wie naast deze content ook nog eens alle geitjes heeft weten te vinden heeft daadwerkelijk het platform binnenstebuiten weten te keren!

To bee or not to bee?

Binnen het platform wezen bijen je niet alleen de weg naar de hotspots, maar waren individuele bezoekers ook in dergelijke gestalte bij-een. HAHA.

Walkthrough Klimaatadaptatie Portal

Klein struintje.

Projectdata

Projectnaam

Opdrachtgever

Jaar

Product

Klimaatadaptatie Groningen – Online Platform
Gemeente Groningen
2020 - 2021
Online platform, video

Bekijk meer projecten:

Video: NITE – Dronken Mensen (Trailer)

Video: NITE – Dronken Mensen (Trailer)

De voorstelling Dronken Mensen van Regisseur Eline Arbo zou gespeeld worden op Oerol 2020, ware het niet dat Corona roet in het eten gooide. De voorstelling is hierdoor een aantal weken later vier avonden live gespeeld voor een beperkt publiek, en in het Nite Hotel....

Video: Arigto – Contradictory Truths (Music Video)

Video: Arigto – Contradictory Truths (Music Video)

Arigto brengt in 2020 het project “UNSEEN, UNTOLD, FORGOTTEN” uit op Division, het label van Noisia. Het album is probeert conflicterende ideën samen te brengen en inspiratie uit objecten en natuur te halen. Voor het nummer “Contradictory Truths” maakten wij de...

NITE Delivery – Keefman

NITE Delivery – Keefman

In 1999 kroop Jack Wouterse al eens in de huid van de psychiatrische patiënt Keefman, naar het boek van Jan Arends. In 2021 was de bedoeling dit weer te doen in een tour langs theaters.  Nog voor deze tour zou gaan lopen (De tweede lockdown verhinderde dit...

Wil je ook een feestje bouwen?