Branding: Datanext Group

Datanext is een organisatie die zoals de naam misschien al verklapt, veel doet met data. Het verzamelen en verrijken van deze data is hun core buisiness. Deze data worden onder meer gepast binnen marketing, retail en klantcontact centra. De initiele vraag was om een brandvideo te maken. Gaandeweg het proces kwamen we tot de conclusie dat ook de gehele huisstijl iets verouderd was en wel een opfrisbeurt kon gebruiken.

Samen met de mensen van Datanext kwamen we tot het volgende concept.

In een customer journey wordt veel gewerkt met verschillende touchpoints om klanten te converteren. Hieruit ontstond het idee om een hexagon te maken waarin deze punten visueel worden. Deze geeft aan dat Datanext een centrale factor is in dit proces. Na het logo gemaakt te hebben van de gehele groep, is een destilaat hiervan gemaakt voor de verschillende labels. Elke met een eigen kleur pallet, maar binnen dezelfde familie.

Animatie

Film

Audio

Concept

Datanext Group

Als uitgangspunt voor de complete huisstijl is er een logo met beeldmerk ontwikkeld. Deze is uiteindelijk toepasbaar gemaakt voor de verschillende labels en submerken.

Datanext Brandvideo

Na het ontwikkelen van de huisstijl hebben een interpetatie hiervan gebruikt in de brandvideo. De grafische elementen uit de huisstijl komen hierin terug.

Huisstijlhandboek

Een huisstijlhandboek met de gebruikelijke punten over vorm, kleurgebruik en overige visuele elementen die binnen de huisstijl passen.

In lijn met het logo zijn een aantal iconen en verschillende huisstijl elementen ontwikkeld. Deze zijn te gebruiken in verschillende uitingen van powerpoints tot visitekaartjes.

Kunst op Straat prijs 2021

Kunst op Straat prijs 2021

Net als in 2021 waren we in 2021 van de partij om een videoreeks van de winnende werken uit de kunst op straat prijs te maken voor de Groningse organisatie Kunstpunt. Dit jaar stond de prijs in het teken van 'de ontmoeting', iedereen kon stemmen op zijn of haar...

Vitale vakantieparken

Vitale vakantieparken

Drenthe is dé vrijetijdsprovincie van Nederland. Het is dé plek om actief te ontspannen, te genieten en te ontdekken. Er zijn parken in Drenthe die excelleren, maar voor andere parken is het noodzaak om te transformeren naar een nieuw bestemmingsplan. Vitale...

NITE Delivery – Cursus VERDUREN

NITE Delivery – Cursus VERDUREN

De cursus VERDUREN was een online cursus door Maria van der Zanden, uitgezonden tijdens de NITE deliveries. Deelnemers van de cursus kregen elke dag een opdracht plus een video in het NITEhorel toegestuurd,  en ook via Instagram was Maria elke dag te volgen. Onder...

Wil je ook een feestje bouwen?