Branding: Datanext Group

Datanext is een organisatie die, zoals de naam misschien al verklapt, veel doet met data. Het verzamelen en verrijken van deze data is hun core buisiness. Deze data worden onder meer gepast binnen marketing, retail en klantcontact centra. De initiele vraag was om een brandvideo te maken. Gaandeweg het proces kwamen we tot de conclusie dat ook de gehele huisstijl iets verouderd was en wel een opfrisbeurt kon gebruiken.

Samen met de mensen van Datanext kwamen we tot het volgende concept.

In een customer journey wordt veel gewerkt met verschillende touchpoints om klanten te converteren. Hieruit ontstond het idee om een hexagon te maken waarin deze punten visueel worden. Deze geeft aan dat Datanext een centrale factor is in dit proces. Na het logo gemaakt te hebben van de gehele groep, is een destilaat hiervan gemaakt voor de verschillende labels. Elke met een eigen kleur pallet, maar binnen dezelfde familie.

Deze huisstijl is uiteindelijk uitgewerkt in de brandvideo. In deze video geven we een beknopt overzicht van de werkzaamheden van Datanext als groep alswel de verschillende labels. Deze kan dienen als een korte introductie voor prospects, nieuwe werknemers en andere klanten.

Datanext Group

Als uitgangspunt voor de complete huisstijl is er een logo met beeldmerk ontwikkeld. Deze is uiteindelijk toepasbaar gemaakt voor de verschillende labels en submerken.

Datanext Brandvideo

Na het ontwikkelen van de huisstijl hebben een interpetatie hiervan gebruikt in de brandvideo. De grafische elementen uit de huisstijl komen hierin terug.

Huisstijlhandboek

Een huisstijlhandboek met de gebruikelijke punten over vorm, kleurgebruik en overige visuele elementen die binnen de huisstijl passen.

In lijn met het logo zijn een aantal iconen en verschillende huisstijl elementen ontwikkeld. Deze zijn te gebruiken in verschillende uitingen van powerpoints tot visitekaartjes.

Projectdata

Projectnaam

Opdrachtgever

Jaar

Product

Branding: Datanext Group
DataNext
2021
Huilsstijl, Vormgeving, Video

Bekijk meer projecten:

De Wijk de Wereld 2021

De Wijk de Wereld 2021

De Wijk de Wereld landde in 2021 in de Wijk Vinkhuizen. In plaats van een uitverkochte avond in de Stadsschouwburg, maakten de makers dit jaar een tocht door de wijk zelf. Wij waren als vanouts van de partij voor een reeks aan video producties. De videoclip, dit jaar...

Video: NITE – FAUST (Trailer)

Video: NITE – FAUST (Trailer)

OP OEROL IS FAUST EEN EMOTIONEEL 'GUTMENSCH' - De Theaterkrant Één van de eerste momenten in de tot stand koming van het NITE ensemble vond plaats op oerol. Hier brachten de dansers van Club Guy & Rony en de acteurs van het NNT hun interpetatie op Goethe's...

Video: Theaternacht (Teaser)

Video: Theaternacht (Teaser)

Toen we de vraag kregen ‘maar iets leuks te verzinnen’ voor een teaser van de Theaternacht, een bonte waaier aan korte, afwisselende performances van verschillend theater-talent hadden we het al snel bedacht, we flansen een snorricam in elkaar. Drie van de makers...

Wil je ook een feestje bouwen?