Branding: Datanext Group

Datanext is een organisatie die, zoals de naam misschien al verklapt, veel doet met data. Het verzamelen en verrijken van deze data is hun core buisiness. Deze data worden onder meer gepast binnen marketing, retail en klantcontact centra. De initiele vraag was om een brandvideo te maken. Gaandeweg het proces kwamen we tot de conclusie dat ook de gehele huisstijl iets verouderd was en wel een opfrisbeurt kon gebruiken.

Samen met de mensen van Datanext kwamen we tot het volgende concept.

In een customer journey wordt veel gewerkt met verschillende touchpoints om klanten te converteren. Hieruit ontstond het idee om een hexagon te maken waarin deze punten visueel worden. Deze geeft aan dat Datanext een centrale factor is in dit proces. Na het logo gemaakt te hebben van de gehele groep, is een destilaat hiervan gemaakt voor de verschillende labels. Elke met een eigen kleur pallet, maar binnen dezelfde familie.

Deze huisstijl is uiteindelijk uitgewerkt in de brandvideo. In deze video geven we een beknopt overzicht van de werkzaamheden van Datanext als groep alswel de verschillende labels. Deze kan dienen als een korte introductie voor prospects, nieuwe werknemers en andere klanten.

Datanext Group

Als uitgangspunt voor de complete huisstijl is er een logo met beeldmerk ontwikkeld. Deze is uiteindelijk toepasbaar gemaakt voor de verschillende labels en submerken.

Datanext Brandvideo

Na het ontwikkelen van de huisstijl hebben een interpetatie hiervan gebruikt in de brandvideo. De grafische elementen uit de huisstijl komen hierin terug.

Huisstijlhandboek

Een huisstijlhandboek met de gebruikelijke punten over vorm, kleurgebruik en overige visuele elementen die binnen de huisstijl passen.

In lijn met het logo zijn een aantal iconen en verschillende huisstijl elementen ontwikkeld. Deze zijn te gebruiken in verschillende uitingen van powerpoints tot visitekaartjes.

Projectdata

Projectnaam

Opdrachtgever

Jaar

Product

Branding: Datanext Group
DataNext
2021
Huilsstijl, Vormgeving, Video

Bekijk meer projecten:

Campagne: Gemeente Groningen – Wijk de Wereld 2019

Campagne: Gemeente Groningen – Wijk de Wereld 2019

“Het theater als ontmoetingsplek, waar muziek klonk, gedanst en gespeeld werd en onvermoede talenten tot bloei kwamen.” was de reactie na de eerste uitverkochte editie van de Wijk de Wereld in 2018. Alleen al daarom waren wij er in 2019 weer bij om een nieuwe...

Explanimation Verkiezingen Gemeente Hardenberg

Explanimation Verkiezingen Gemeente Hardenberg

Wie bepaalt eigenlijk hoe de gemeente er uit ziet? Voor de gemeente Hardenberg produceerden we in opdracht van COMcept een explanimation video voor de gemeenteraadsverkiezingen van Maart 2022. Geïllustreerd en geanimeerd in een aantal laagdrempelige scenes leggen we...

Jórma – Moonday

Jórma – Moonday

JÓRMA is het alter-ego van Jonathan Bonny. Jonathan zijn we al eerder tegen het lijf gelopen bij verschillende producties van Club Guy en Roni, een van de redenen waarom hij ons gevraagd heeft hem te helpen bij de productie van een videoclip voor zijn debuutsingle...

Wil je ook een feestje bouwen?