naar boven

Before / After

Nadat de vraag kwam of wij eens op het podium, als integraal onderdeel van de show en mee op tour wilden werd er natuurlijk volmondig met “Ja” geantwoord.
Before/After is een “duizelingwekkend fotoalbum van het alledaagse bestaan.” Een ensemble van 35 acteurs, dansers, muzikanten en filmmakers (Hey! Wij waren die filmmakers!) vertolken verhalen rondom het lichaam en leven van een oudere vrouw.
De vrouw waar het stuk rondom speelt staat op het voortoneel, terwijl boven haar twee grote schermen hangen. Op deze schermen verbeelden wij met mobiele, draadloze, handheld camera’s diverse scenes die zich op het toneel afspeelden. Soms statisch, maar soms ook in een complexe choreografie met dansers, muzikanten en decorstukken.
De bedoeling was begin 2020 in premiere te gaan, maar vanwege COVID-19 werd op de dag van de eerste tryout de tour gecancelled. Dezelfde avond werd er nog een uitgebreide registratie gemaakt die zijn premiere had in het NITE hotel.
Eind 2021 kreeg Before/After een herkansing. Met een deels nieuwe cast hebben we deze keer de premiere gehaald en een halve tour gespeeld voordat een tweede lockdown een definitief -of toch voorlopig?- einde aan ons theaterdebuut maakte.

NITE – Before /After

Trailer Before/After, ingezet op socials en in theaters.


 

We hebben niet stilgezeten tijdens de covid periode. Before/After ging in premiere in het NITEhotel, het platform dat NITE ontwikkelde als digitaal theater. Hiervoor maakten we een registratie van Before/After, maar waren we ook verantwoordelijk voor activatie en aftermovie.

 

“De cameramensen doen bijna onzichtbaar hun werk. Ze zijn er, getuige de beelden, maar je ziet ze niet.“

– Theaterkrant